Eerste namen FV 2012 bekend.

Lowlands, heeft de Black Keys, Pinkpop heeft Springsteen, Rockwerchter heeft de Peppers, leuk allemaal, maar wie hebben wij? Welke bands draait het nu echt om deze zomer? Welke legendarische artiest is er in deze crisistijd nog bereid om voor een kratje bier zijn kunsten te laten zien?
We kunnen natuurlijk alvast een tipje van de sluier oplichten, want de eerste bands hebben al aangegeven dat ze zin hadden om te komen spelen.  Natuurlijk moeten we allemaal nog kijken wie wanneer gaat spelen, maar er zijn al een paar absolute headliners bij:

MaandverBAND. Al 2x een klassieker op FV en met recht een headliner. Gegarandeerd feest op het festival. Onnavolgbaar en niet te vergelijken. Eigenlijk de gedroomde afsluiter van Pinkpop dit jaar, maar toen ze voor FV kozen moest Jan het met de Boss doen. Wij hebben ze!

Boring Pop. De nieuwe nationale trots van Rotterdam. Al zullen ze dat zelf niet toegeven.  Wij zijn trots dat ze gelijk hebben gezegd te willen komen! Dat is nog eens toewijding aan de muziek. Doen het net zo goed op een openluchtfestival als in een uitverkocht Ahoy, maar houden van kroegen.

Dj Ralee. Brabants beste new Wave dj. Bekend in Schijndel, Bergen op Zoom en soms Indonesië. Ook heel erg goed met andere muziekstijlen en specialist in mashups. Not the last tour…

Yoshimi. We waren al blij dat ze de eerste keer wilden komen, maar dat ze terug willen komen maakt ons pas echt gelukkig. Of moeten we ‘hij’ zeggen. Verwarrend. Maar wel goede muziek.

Feaver. We moesten kiezen, the Killers of Feaver. Muzikaal totaal verschillend, maar ja die keuze was natuurlijk snel gemaakt. Ook zij willen nog een keer terugkomen, Feaver is er weer bij!

Chubby Louis. Het is jammer dat ze pas net aan de weg timmeren, anders had deze fenomenale band een aantal jaren geleden vast en zeker een grote hit gehad in de polyfone-ringtoon-top50. Na florerende danscarrieres hebben ze zich nu toegelegd op hun muziek en hun totaal niet uitverkochte tour door het zuidwesten van de gemeente Roosendaal. Hou je vast en maak de heupen los, want Chubby Louis staat op Festival Verbunt!